Een perfecte bevrijdingsdag op 5 mei

De dag waarop we de doden herdenken, 4 mei, is een verdrietige dag. Gelukkig breekt daarna bevrijdingsdag aan. Een dag waarop iedereen opgetogen is en klaar om de vrijheid te vieren! De perfecte bevrijdingsdag ziet er volgens ons zo uit: mooi weer, goede muziek (bijv. hits uit de 538 hitzone), lekker eten (bijv. een picknick), zonnetje, leuke kleding, vrienden, drankjes en vooral een eventueel festival. In dit artikel zullen we je de beste tips geven om zoveel mogelijk plezier te halen uit bevrijdingsdag.

Onze tips

  • Dit jaar zal bevrijdingsdag op een vrijdag zijn! Dit is natuurlijk extra leuk, omdat we daarna gelijk weekend hebben.
  • Sta vroeg op, zodat je de hele dag nog voor je hebt. Maak een lekker en uitgebreid ontbijtje (met eten uit de bonus, ah). Zorg dat je klaar bent voor een hele dag – en misschien nog de nacht.
  • Plan je dag in. Gaan jullie naar het park, naar de lezing, naar een festival, etc…
  • De lezing: elke 5 mei vindt er een 5 mei-lezing plaats. Dit vormt het begin van de Nationale Viering Bevrijding. De lezing is een soort van bron van inspiratie voor het debat over de vrijheid, en een bron voor verdieping van dat debat. Het Nationaal Comité van 4 en 5 mei nodigt ieder jaar een (andere) inspirerende spreker uit om de lezing te geven. Wij vinden de lezing een echte aanrader!
  • Als het mooi weer is, is het een heel leuk idee om te gaan picknicken met je naaste vrienden in het park. Haal wat lekkers te eten en te drinken en bespreek wat de vrijheid voor jullie betekent. Jullie kunnen dan altijd nog beslissen om naar een bevrijdingsfestival te gaan. Het is immers toch gratis!
  • Als we het dan toch over festivals hebben: Bevrijdingspop! Er zullen veertien bevrijdingsfestivals zijn. Samen vormen alle festivals een geheel door de overkoepelende website, hetzelfde logo en dezelfde vormgeving.
  • Tot slot: het 5 mei-concert op de Amstel! Het is de feestelijke afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding.