Festivals op bevrijdingsdag: Bevrijdingspop

We weten dat het nog wel even duurt voordat mei weer aanbreekt. Toch verheugen we ons nu al op bevrijdingsdag! Jij ook, toch? De sfeer, allerlei festivals, de zachte zon, de lente die aanbreekt, vrolijke mensen, en ga zo maar door. Onder het mom van nooit te vroeg kunnen zijn met leuke dingen, wijden we dit artikel aan Bevrijdingspop! We zullen de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje zetten.

Oorsprong

In 1980 werd Bevrijdingspop voor de aller eerste keer georganiseerd, dit werd gedaan door Ilco van der Linde. Hij kwam tot de conclusie dat het vieren van 5 mei, van bevrijdingsdag, vooral gericht was op kleine kinderen en ouderen. Voor veel jongeren sprak bevrijdingsdag niet heel erg aan. Daarom heeft hij toen besloten om op 5 mei een festival voor jongeren te organiseren, en dit resulteerde in Bevrijdingspop zoals we het nu kennen.

Festival

Bevrijdingspop werd hiermee de grondlegger voor alle bevrijdingsfestivals. Dit zijn er 14 in totaal, die jaarlijks door heel Nederland worden georganiseerd. Bevrijdingspop is gratis toegankelijk en is het bekendste openluchtfestival. Ongeveer 130.000 mensen, van jong en oud, Nederlands en buitenlands, bezoeken het festival. Er zijn allerlei verschillende optredens, maar daarnaast ook (inhoudelijke) activiteiten die gekoppeld zijn aan het jaarlijkse thema. Dit wordt bedacht door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zij beogen bewustheid onder de bezoekers om hun vrijheid te vieren.

Kleding

Zie je jezelf al staan, genietend van de muziek en de vrijheid? Met een zonnetje op de achtergrond, een drankje in de hand en je allerleukste festivaloutfit. Maak jezelf alvast warm door op zoek te gaan naar je droom outfit op sites als: http://www.festivaloutfits.net. Wij zijn van mening dat het nooit te vroeg kan zijn om alvast plannen te maken voor deze heerlijke feestdag. Raap alvast je vrienden bij elkaar en bepaal in welke Nederlandse stad jullie de vrijheid willen vieren!